AHLUL BAIT


AHLUL BAIT RASULULLAH SAW,
DINASTI MELAYU DAN AKHIR ZAMAN.

Judul 'Ahlul-Bait Rasulullah SAW, Dinasti Melayu dan Akhir Zaman' cuba menegahkan perspektif masa dan tempat dalam kaitanya dengan peristiwa akhir zaman. Apakah peranan penting yang bakal dimainkan oleh cucu-cicit Rasulullah SAW di masa itu? Hakikatnya, Alam Nusantara 'redup' dengan kehadiran ramai ahlul-bait baginda yang telah lebur dalam jatidiri Bangsa Melayu. Apakah tersembunyi sesuatu yang tersirat di sebalik hakikat ini? Apakah ianya berupa berita baik kepada Bangsa Melayu?.

Selain itu apabila dikatakan di akhir zaman nanti, umat islam akan berdepan dengan musuh-musuh agama melalui pedang, kuda dan nusrah atau bantuan Allh SWT semata, persoalannya apakah teknologi masih lagi memainkan peranan?.

Buku ini cuba menilai realiti kemajuan teknologi masakini yang hakikatnya lebih banyak membawa kemudaratan kepada umat ilsam sejagat amnya, dan umat islam khususnya, serta menketengahkan analisa sains mengenai kemungkinan 'nasib' yang bakal menimpa teknologi dan tamaddun akhir zaman ini.

Buku ini diharapkan dapat menjadi pembawa khabar gembira kepada saudara seagama yang amat keliru dan pesimistik dengan situasi ummah yang gawat hari ini. Bagi mereka yang terlalu optimis pula diharapkan dapat menilai realiti zaman yang bakal merempuh manusia sejagat, samada kita bersedia mahupun tidak.

'Semoga dalam menghadapi peralihan paraqdigma yang besar yang bakal merempuh dunia di era mendatang ini, kita tetap dapat menggapai keredhaan Allah SWT dan tetap menang di sisiNya'.

Ameen..

* 193 halaman


LAW OF ATTRACTION (HUKUM TARIKAN)
.
"Saya menarik ke dalam hidup saya apa sahaja perkara yang saya berikan sepenuh perhatian, tenaga dan fokus, sama ada positif ataupun negatif."
.
Anda mungkin tidak menyedarinya, tetapi ia adalah daya kuasa yang wujud dalam kehidupan kita. Ia dipanggil Hukum Tarikan dansekarang ia menarik perhatian manusia, pekerjaan, situasi dan hubungan yang ideal kepada anda.
.
HUKUM TARIKAN mendedahkan program 3 langkah yang menarik, lengkap dengan tip, kaedah, latihan, dan skrip, serta menunjukkan kepada anda bagaimana anda dapat mempraktikkan latihan-latihan yang terbukti ini dalam hidup dengan segera. Pelajari bagaimana:
.
. Menarik pasangan ideal anda.
. Menambah kekayaan dan kemakmuran anda(Ia bukan semata-mata mengenai wang).
. Mendapatkan lebih banyak pelanggan dan rujukan ke dalam dunia bisnes anda.
. Menemui kerjaya ideal anda yang sebenar.
.
Pelajari bagaimana cara menggunakan ia dengan sepenuhnya dan berkesan kepada anda. Realisasikan impian anda dengan Hukum Tarikan.
.
MICHAEL J. LOSIER adalah jurulatih dan pengamal NLP (Neuro Linguistic Programming). Sejak 1995, beliau mengajar Hukum Tarikan melalui buku-bukunya, audio, seminar dan persidangan telekonferens kepada beribu-ribu orang di seluruh dunia. Michael menetap di Victoria BC, Canada. Anda boleh layari laman web rasmi http://www.lawofattractionbook.com/.
.
"Mesej yang disampaikan oleh Michael Losier bakal mengubah cara anda melihat diri sendiri dan orang lain. Saya dapati buku Law of Attraction ini sangat memberi inspirasi dan menenangkan."
.
Ethelle G. Lord, M.Ed., CCG
Teamwork Development Associates.
.
"Michael Losier memiliki kebolehan bagi menyerap pelbagai prinsip yang abstrak dan menghasilkan keputusan yang benar-benar berkesan. Buku ini sangat mudah dibaca, diterapkan dan yang paling penting ia berkesan!"
.
Mary Marcdante, Penceramah,
Penulis My Mother, My Friend
.
"Jika anda benar-benar ingin memahami kehidupan yang anda lalui dan ingin mengubahnya menjadi apa yang anda inginkan, maka inilah buku yang anda cari. Ia ditulis dalam bahasa yang mudah difahami."
.
Mark Foster, Wigan UK
.
"Saya sudah membaca pelbagai buku Law of Attraction yang lain, namun bagaikan ada sesuatu yang hilang. Tetapi Losier melengkapkannya melalui Lembaran Kerja Jelas Menerusi Kontras dan Kenyataan Impian."
.
Janet Boyer, New Age Editor
.
*175 Halaman

WARKAH EROPAH

WARKAH EROPAH, A. Samad Said

Saya sendiri yang terpikat oleh lorong ini - di sebuah kawasan desa yang tentunya banyak sejarahnya. Saya tergambarkan Hugo, Maupassant dan Flaubert. Malah saya terkenangkan Madam Bovary, tapi wanita ini tidak datang di sini. Lalu.. senja sunyi, lorong sepi, saya sendiri.

Warkah awal kepada Az : Menulisnya sambil melihat gerimis salji di luar jendela, sambil berfikir bagaimana hendak menggunakan dapur gas di flat.


WARKAH EROPAH
A. SAMAD SAID

Suatu pengembaraan intelektual... Diari, surat, catatan dan lakaran tentang pemikir, sarjana, sasterawan dan orang banyak...Juga suara rasa perantau yang rindu, resah, luka dan cemas...

*235 halaman/ kulit keras

Newer Posts Older Posts Home

Blogger Template by Blogcrowds